Бившият премиер Симеон Сакскобурготски е приел посланика на Русия у нас

...
Бившият премиер Симеон Сакскобурготски е приел посланика на Русия у нас
Коментари Харесай

Сакскобурготски посрещна Митрофанова и руски митрополит във Врана

Бившият министър председател Симеон Сакскобурготски е приел посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова и един от най-приближените на съветския патриарх Кирил - Волоколамския митрополит Антоний, в резиденцията си във Врана.

Това съобщава на своя официален интернет уебсайт от Московската патриаршия. Срещата се е състояла на 6 декември в София. Антоний е в България във връзка честването на 70-годишнината на подворието на съветската православна църква у нас, излиза наяве от оповестената информация, съпроводена от фрагменти от срещата, състояла се в царската резиденция " Врана ". 

" На 6 декември в София се организира среща сред ръководителя на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия Волоколамски митрополит Антоний и предстоятеля на Царския дом на България Симеон II Сакскобургготски ", оповестяват на своя формален интернет уебсайт от Московската патриаршия. 

Само ден по-рано посещението на Антоний провокира бурен протест пред Руската черква в София, където той отслужваше литургия по случай Никулден. Демонстранти стояха пред храма с плакати и украински флагове, скандирайки " тук не е Москва ".

Митрополит Антоний зае значимия пост на външен министър на Патриаршията на мястото на Иларион Алфеев. Към сегашния миг Антоний се смята за втория след руския патриарх Кирил.

Негово Величество одобри делегация от Руската православна черква, която е в София за 70 годишнината на Подворието и празника на Храма " Св. Николай Мирикийски ", оповестиха по-късно и от официален сайт на Симеон Сакскобургготски.  Там написа и, че " митрополит Антоний сервира одобрение от името на светейшия патриарх Московски и всеруски Кирил, като означи приноса на Негово Величество за съхранението на единството на Българската православна черква и укрепването на позициите й в българското общество ".

На собствен ред Цар Симеон ІІ изпрати благопожелания до главата на Руската черква и патриарх Кирил, написа още в известието.

На срещата присъствали Н.Пр. дипломат Елеонора Митрофанова, предстоятелят на Подворието архимандрит Васиан Змеев, протоиерей Игорь Якимчук и духовник Александър Ершов. Гостите разгледали и православния параклис в Двореца " Врана " и се помолиха за здравето на Царския дом и българския народ, се показва още в формалното известие. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР